Hiron gađa Ahilovu petu!

Ovaj planetoid u julu se kreće retrogradno, otvarajući stare rane i na velika vrata vraćajući probleme iz prošlosti, koje smo silno pokušali da potisnemo

Hiron je otkriven je 1977. godine. Pored svoje zanemarljive veličine, zbog koje nije svrstan čak ni u patuljaste planete, taj planetoid je nezaobilazan deo astrologije, jer su njegovi efekti i te kako značajni.
Hiron je direktno povezan s oblastima života koje su bolne za svakog pojedinca. On nas uči kako da postupamo u datoj oblasti, koja je trenutno blokirana upravo njegovim položajem.
Od aprila 2010. godine, ovaj planetoid nalazi se u znaku Riba i boraviće tu do aprila 2018. godine. U julu mesecu, on je retrogradan i donosi burna osećanja te otvaranje starih rana.

Kao i u aprilu, kada nam je Venera donosila bivše ljubavi, sada, u julu, ponovo na vrata kuca prošlost. Hiron ukazuje na područja koja su pojedincu bila slabija tačka u prošlosti. Ipak, na našu sreću, ovaj planetoid ima i ulogu učitelja. Nije previše ograničen prošlim vremenima, ali ni uslovljen budućnošću.

Hiron utiče na sadašnjost, ali povlači najjače konce prošlosti – ono što nas najviše bole. Njegovo mesto u pojedinačnoj natalnoj karti zapravo ukazuje na najosetljivija mesta osobe, njenu ranjivost i požrtvovanost. U isto vreme, baš kroz to iskustvo ranjivosti, pruža nam se prilika da doživimo korenitu transformaciju.
Položaj Hirona u znaku Riba donosi traume, blokirane tuge i nesigurnu sreću. Međutim, ta teška iskustva uvek donose i lekcije. Hiron i Ribe imaju puno toga zajedničkog, a na prvom mestu to je mašta. Stoga se savetuje oprez, jer je u periodu Hironovog retrogradnog hoda moguće da će mnogi krenuti linijom manjem otpora, te da će imaginacijom tražiti beg iz stvarnosti, što svakako nije rešenje. Opšti savet za svaki znak Zodijaka ovog meseca jeste da se fokusira na onaj segment života koji najviše „škripi“, da se potrudi da reši postojeće probleme i da izbegne stvaranje novih.

Ovan

Kao prvi znak Zodijaka i prvi vatreni znak, Ovan brzo i vatreno reaguje, ali iako ima „kratak fitilj“, jednako brzo se smiruje. Ovog meseca, slaba tačka Ovnova biće porodica i rodbinske veze. Tokom prethodnog perioda porodica vam je bila na drugom mestu, što će vam se u julu obiti o glavu. Iako vam nije u prirodi, moraćete da budete tolerantniji, kako biste uspostavili harmoniju u svom domu. Članovi porodice (partner, deca, roditelji…) dosad su se osećali zapostavljenim i vreme je da im posvetite punu pažnju. Uz malo truda i mnogo kompromisa, uspešno ćete rešiti nesuglasice.

Bik
Na sreću svih Bikova, jul mesec donosi sjajno stanje na polju finansija, a položaj Saturna sačuvaće vas od rizičnih ulaganja. Ipak, Hiron utiče na komunikaciju, pa ćete u toj oblasti imati najviše problema. Vaša tvrdoglavost će biti pojačana, zahvaljujući kretanju Marsa, pa su mogući brojni problemi s prijateljima i partnerom. Razmislite dva puta, ne donosite nagle odluke i nemojte uvek govoriti prvo što vam padne na pamet. Klonite se konflikata, jer vam diplomatija ovog meseca nije jača strana.

Blizanci

Sve pogrešne poslovne odluke i taktike iz prethodnog perioda, na koje ste možda zaboravili, u julu se vraćaju na velika vrata. Položaj planeta i Hironov retrogradni hod vući će Blizance nadole, pa će imaćete osećaj kao da se kreću korak napred – dva koraka nazad. Posvetite se isključivo poslu i razmišljajte o tome kako da na vreme ispravite greške, jer postoji mogućnost da mnogi od vas izgube radno mesto.

Rak
Jul Rakovima donosi ljubavne ali i porodične probleme. Karijera će takođe biti na udaru, s obzirom na to da se Mars trenutno nalazi u njihovoj kući posla. Sve što ste odlagali, ovog meseca sručiće se kao lavina na vaša leđa i nećete znati šta vas je snašlo. Moraćete da balansirate između porodičnih i poslovnih obaveza, jer nijedna od ove dve strane u ovom periodu ne sme da trpi. Napravite plan i slepo ga se držite.

Lav
Čak 40 odsto planeta u natalnoj karti Lavova u julu je retrogradno, što znači da će ovaj zodijački znak, naviknut na brzinu, biti primoran da uspori. Na udaru, zahvaljujući Hironu, biće emotivni aspekt vašeg života. Ovaj period nije dobar za velike životne odluke, poput venčanja i proširenja porodice, pa čak ni za ulazak u ozbiljnu vezu. Stoga, svu pažnju usmerite na karijeru, koja je na stabilnim nogama, a ljubav ostavite za naredne mesece.

Devica
Jul mesec je za Device u znaku finansija. Dok su porodični i emotivni aspekti solidni, imaćete utisak da vam novac klizi iz ruku. U prethodnom periodu trošili ste mnogo više nego što zarađujete i to vam Hiron sada vraća. U julu se primirite, ne pozajmljujte novac, vratite dugove i smislite strategiju kako da poboljšate finansijsku situaciju. Razmišljajte o dodatnom poslu.

Vaga
Dok je na poslovnom planu sve i više nego odlično, Vage ovog meseca moraju da obrate pažnju na ljubavni život. Naići ćete na mnogo izazova, a vaš partner će imati nedoumica koje mogu uticati na budućnost vaše veze. Neki prošli nerešeni problemi mogli bi ovog meseca izbiti u prvi plan. Vage koje su u braku takođe mogu očekivati mnogo problema, dok slobodni pripadnici ovog znaka ne treba da očekuju ništa više od prolaznih avantura. Ne donosite nagle odluke kada je u pitanju izbor partnera.

Škorpija
Položaj Hirona donosi Škorpijama brojne krucijalne promene. Najviše posledica osetićete na profesionalnom planu, ali i u segmentu zdravlja. Imaćete osećaj da na poslu svi rade protiv vas i da gubite kontrolu. Iako će Škorpije imati veoma izazovan period i mnogo više poslovnih odgovornosti, na kraju meseca očekuje ih zaslužena nagrada. Zbog mnogo posla, moguće je da ćete se iscrpeti, stoga nađite vremena da se odmorite.

Strelac
Aspekt planeta u julu nepovoljno će uticati na polje porodice i ljubavi. Problemi koje ste dosad imali isplivaće na površinu i biće aktuelni izvesno vreme. Strelčevi će morati da porade na svojoj empatiji ukoliko žele da reše nesuglasice. Oni u vezama, zbog novih-starih problema, razmišljaće da prekinu partnerske odnose. Ipak, savet je da u ovom periodu ne donosite velike odluke, bilo da je reč o raskidu, proširenju porodice ili braku.

Jarac
Dok će ljubavni aspekt kod Jarčeva ovog meseca blistati, Hiron vam donosi probleme s finansijama. Odlaganje naplata, kašnjenje plata i honorara pratiće vas tokom celog meseca. Iskoristite jul i vratite sve pozajmice i dugove, jer vam Hironov retrogradni hod može doneti mnogo više troškova. Ne prihvatajte sumnjive projekte i poslove. Savet je da smanjite troškove i da se posvetite ljubavnom planu na kojem ćete imati mnogo uspeha.

Vodolija
Vesele Vodolije u julu bi mogle zapasti u krizu, jer Hiron ovog meseca negativno utiče na njihovo samopouzdanje. Tokom ovog perioda prepustite se i prihvatite svaku situaciju onakvu kakva jeste, bez mnogo opiranja. Mučiće vas osećaj niže vrednosti i povući ćete se u sebe, što vam nikako nije svojstveno. Zato poradite na jačanju samopouzdanja tako što ćete, na primer, promeniti imidž. Prijaće vam bilo kakva promena, a pred kraj meseca ponovo ćete biti „svoj na svome“.

Ribe
Ceo jul za Ribe biće u znaku posla. Iskoristite priliku pa počnite da razmišljate o budućim projektima, jer će tokom celog meseca biti potrebno da unesete promene u način poslovanja. Hiron vam donosi kratak pogled u prošlost kada je reč o poslu, stoga je savet da dvaput proverite sve što ste radili u prethodnom periodu. Iako ste navikli da budete nezavisni, ipak poslušajte tuđe savete. Kako biste napredovali, u ovom periodu potrebno je da se fokusirate na ciljeve i da budete spremni na kompromise.

NOVI BROJ MAGIČNE ZONI JE NA KIOSCIMA OD 10. 07 – 9. 08 2017.