// vi čitate...

Ezoterija

Magična biljka: Kamilica, najdraži Solomonov cvet

Drevnom caru i velikom majstoru kabale pripisuju se mnoge čudotvorne moći, a legenda kaže da je u obredima često koristio ovu čudesnu biljku

Ne postoji narod na zemaljskoj kugli koji od kamilice ne priprema lekovite napitke i preparate za ulepšavanje.

Manje je poznato da se ova biljka upotrebljava u magiji, i to u najkomplikovanijim obredima, koji u čoveku bude takozvane meditativne snage.

Prema učenju reišija, drevnih istočnjačkih lekara, čaj od kamilice blagotvorno deluje na jednu od najvažnijih čakri – pleksus solaris.

Ova tačka predstavlja “sunce ljudskog tela“ jer se u njoj stvara životna energija koja cirkuliše nervima.Čaj od kamilice umiruje želudac, a efekat se ispoljava već posle petnaestak minuta – čovek se opušta i misli mu se smiruju, slično kao u meditaciji.

 

Smiruje i leči opekotine

 

Inače, u narodnoj medicini kamilica ima širok spektar dejstava. Zahvaljujući supstancama iz svog sastava – etarskom ulju, flavonoidima, kumarinu i smolastim materijama, pomaže u lečenju oboljenja probavnog sistema, smiruje razdražljivost i preosetljivost, ublažava reumatizam, krstobolju, nesanicu, depresivna stanja i neuralgije.

Od ove biljke prave se efikasna sredstva protiv upale kože i sluznice, kamilica se koristi za zaceljivanje opekotina, rana, čireva, kao i ispiranje očiju, ušiju, nosa i usta. Korisna je za održavanje higijene polnih organa i upotrebljava se za klistiranje i ublažavanje ojedina.

 

Solomon, majstor kabale

 

Spisi o obrednoj magiji koji potiču iz vremena Solomona, trećeg kralja Izraela, sina cara Davida, potvrđuju da se kamilica smatrala božjim darom.

Nadaleko čuven po svojoj mudrosti, Solomon je bio i veliki majstor kabale, jevrejske religije i magije. Legenda kaže da mu je kamilica bila omiljena biljka i da je u obredima često koristio njen cvet.

(Odlomak iz knjige Jasne Jojić “Magija biljaka – i lek i amajlija 1”- II izdanje)

 

Diskusija

Nema komentara for “Magična biljka: Kamilica, najdraži Solomonov cvet”

Pošalji komentar