Nataša Ilić Jovanović: Nikada ne započinjem posao petkom

„Od bake sam čula za mnoga narodna verovanja kojih se ponekad pridržavam da ne bih nešto izmalerisala“, kaže simpatična voditeljka

Foto Natasa

Nataša Ilić Jovanović, jedno od zaštitnih lica TV Vojvodina, priznaje da je veliki emotivac – što je glavna karakteristika osoba rođenih u znaku Raka, dok joj Blizanac u podznaku daje svežinu i snagu da istraje u svom poslu. Astrologa u kojeg ima veliko poverenje konsultuje uvek kada treba da donese neku važnu odluku. Sledeći savete koje je dobila od bake, posao ne započinje petkom, a kada je zasvrbi levi dlan, zadovoljno se nasmeši jer zna da je očekuje novčani dobitak.

Da li verujete u sudbinu?
Verujem da su neki ključni događaji u životu predodređeni sudbinom, ali i da smo sami „kovači svoje sreće“, u smislu kreiranja okolnosti u kojima ćemo živeti između sudbinskih momenata.

Jeste li sujeverni?
Mislim da nisam, mada mi nije svejedno kada prospem so u toku obroka, jer je to, kako se veruje, znak da će biti svađe. Ukoliko mi crna mačka pređe put, pljucnem tri puta protiv loše sreće i ne prolazim ispod merdevina ako baš ne moram. Volim kad mi slučajno ispadnu šolja ili tanjir jer valja ponekad nešto razbiti. Mogla bih tako nabrajati unedogled. I kako rekoh… Nisam sujeverna?! (smeh)

Kakav je vaš stav o astrologiji?
Definitivno verujem u zvezde i način na koji nam daju ili oduzimaju životnu snagu.

Da li vam je astrolog radio natalnu kartu?
Radili su mi natalnu kartu u više navrata. Međutim, poslednjih godina imam jednog ali vrednog astrologa i konsultujem se sa njim kada mi je važno da znam kakav je položaj zvezda u određenoj kući. Dešavalo se da sam uprkos njegovom savetu napravila određeni potez na svoju ruku i uvek se nešto iskomplikovalo. Dakle, ništa nije nemoguće, ali jeste lakše ili teže u odnosu na položaj zvezda, pa zašto ne pitati za savet onoga ko može da vam pomogne.

Koja je vaša horoskopska kombinacija? Da li ste primetili da se sa određenim znacima bolje ili gore slažete?
Rođena sam u znaku Raka, na granici sa Lavom, 21. jula. Kažu da u mom karakteru ima i osobina tipičnih za Lavove, dok mi Rak daje emotivnost i ponekad sitničavost. U podznaku sam Blizanac, što mi daje snagu i drži me u poslu. Nisam primetila da se sa nekim znacima bolje ili lošije slažem, rekla bih da presudnu ulogu ima horoskopska kombinacija određene osobe, a ne samo znak u kojem je rođena.

Šta mislite o numerologiji? Imate li svoj srećan broj?
Nemam mnogo iskustva sa numerologijom, ali verujem da i u tome ima nečega. Moj srećan broj je 23.

Šta mislite o feng šui pravilima za uređenje životnog i radnog prostora?
U kući imam nekoliko knjiga o feng šuiju iz kojih sam naučila neke osnovne principe i primenila sam ih u svom domu. Na primer, pomerila sam ogledalo tako da ne bude naspram ulaznih vrata, imam drvenu žabu koju mazimo svaki dan… (smeh)

Da li su vam poznata neka narodna verovanja?
Baka me je upoznala sa brojnim verovanjima, a prvo što mi pada na pamet jeste – ne počinji posao petkom, a ako te zasvrbi levi dlan, počeši ga i pljucni u njega.

Postoji li slučajnost ili se sve dešava sa nekim razlogom?
Jedna od mojih životnih krilatica glasi – Sve što nam se dešava u životu, za naše je dobro. Kada se posmatra s tog aspekta, zaista se sve događa s nekim razlogom.

Da li ste intuitivni? Koliko se oslanjate na šesto čulo?
Imam izraženu intuiciju koja me retko prevari. Kad god sam donela odluku suprotnu onoj na koju me je usmeravalo šesto čulo, pogrešila sam.

Kako se borite protiv ljudi koji isijavaju negativnu energiju?
Ne borim se, jednostavno ih obilazim u najširem luku. Problem je u tome što mi je trebalo vremena i životnog iskustva da naučim da ih prepoznam.

Da li vam se snovi ostvaruju?
Retko sanjam, ali kada se to desi, pamtim san u detalje. Ne znam da li se snovi ostvaruju, ali definitivno su odraz naše podsvesti. Često sanjam svoju majku XIrenuX uz koju sam odrastala i koja je verovala u život nakon smrti. U snu mi se javila i rekla da je „tamo“ veoma lepo i da ne brinem. Ne znam, možda je to proizvela moja podsvest, da bi mi srcu bilo lakše.

Koji je vaš životni moto?
Ne čini drugom što ne želiš sebi i Kakve su ti misli, takav ti je život.

U slučaju da se razbolite, da li prednost dajete lekovima ili fitoterapiji?
Ako baš ne moram da pijem lekove, fitoterapija je moj izbor. Čajevima sam izlečila mnogo toga, prevashodno zahvaljujući mom drugu Voji, koji se time bavi godinama. On mi u skladu sa boljkom daje svoje čajne mešavine – i sve dođe na svoje. U suštini, sve je u glavi – i naše bolesti i naše zdravlje.

Eva Čubrović

Izvor: Life Content