Odbranite se od magije: So i voda štite dom i vaše najmilije

Zaštitite dom i ukućane od negativnih uticaja i magijskih napada, a u tome će vam od velike pomoći biti jednostavni rituali

zastita-doma1 Bez obzira na to da li se veruje u postojanje magije, dom, koji predstavlja utočište i mesto gde se “pune baterije” trebalo bi zaštititi od negativne energije i napuniti ga pozitivnim vibracijama.

Narodi Dalekog istoka praktikuju feng šui, veštinu uređenja doma, da bi kući obezbedili dobru energiju jer veruju da jedino tako mogu da ostvare napredak, sačuvaju zdravlje i obezbede sreću.

Postoji mnogo načina da se prostor u kojem živimo sami ili sa porodicom pretvori u oazu zaštićenu od negativnih spoljnih uticaja. Evo nekoliko najjednostavnijih…

Ako stanujete u blizini groblja, bolnice…

Bolnice, smetilišta, zatvori i groblja smatraju se mestima koja emituju lošu energiju. Ako nešto od toga imate u blizini svog doma, izvedite ritual koji će eliminisati negativna zračenja.
U staklenu posudu sa vodom sipati malo soli, ruzmarina i belog luka u prahu i dobro promešati. Uranjajući prste u vodu poprskati spoljni deo ulaznih vrata i izgovoriti: “Zlo neka odlazi i nikada da mi ne ulazi!”.

Potom, krećući se u pravcu kazaljke na satu proći svaku prorostiju u kući i poprskati je prstima zamočenim u vodu, izgovarajući pomenutu bajalicu. Treba posebno obratiti pažnju na uglove prostorija, prozore i ogledala, kao i telefone, televizor, faks mašine, poštansko sanduče.

Budite oprezni sa električnim uređajima, nastojte da samo malo raspršite kapljice po vazduhu da ne bi padale po njima.

Zaštita ukućana

Da se vašim najmilijima ne bi desilo nešto loše dok su van kuće, pomaže sledeći obred: uzeti fotografiju drage osobe, iznad nje zapaliti belu sveću i tamjan izgovarajući bajalicu:
“O, Boginjo, štiti moje voljene svakodnevno, sačuvaj ih od svake štete, bola i patnje. Zahvaljujem ti boginjo što mi pomažeš, jer znam da su zaštićeni od zla.”

Izborite se sa energetskim vampirima

Ako se krećete među ljudima koji prosto “odašiljaju” negativnu energiju (prepoznaćete ih po tome što vam je u njihovom prisustvu neprijatno ili se osećate iscrpljeno), uradite mali mesečev ritual koji će vas zaštititi od takvih osoba.

Komad nakita koji stalno nosite stavite u čašu izvorske vode, koju ćete odložiti na sims prozora i to dan pre punog meseca. Sledećeg dana, kada se na nebu pojavi uštap, kažiprstom promešajte vodu tri puta ukrug, u smeru kazaljke na satu, izgovarajući:“O, veliki Meseče, sačuvaj me od zla.”
Nakon toga podignite čašu ka nebu, držite je u tom položaju minut-dva, a potom izvadite nakit i stavite ga na sebe. Ezoteričari savetuju da se ovaj ritual izvodi jednom mesečno.

Čini protiv košmara

Gotovo da ne postoji osoba koja nije imala košmarne snove. Ukoliko se to dešava nekoliko noći uzastopce, to znači da vam neko zlim činima radi “o glavi” i da treba da se zaštitite.
Zapalite tamjan, sedite na ivicu kreveta ispravljenih leđa, sa stopalima na podu. Pokušajte da se opustite tako što ćete disati duboko, ravnomerno.

Zažmurite i zamislite da iz zidova isijava blještava svetlost, koja vas štiti od svakog negativnog uticaja, a potmom izgovorite bajalicu:“Strahote noći odlazite od mene, pusite me na miru ovi zidovi me štite, ne možete mi ništa.” Ugasite tamjan i lezite da spavate…

M.N.

Ostatak teksta možete da pročitate u novom broju