Kleopatrina magija za zavođenje

Iako nije bila lepotica, nijedan muškarac nije joj mogao odoleti. Ova egipatska vladarka bila je ljubavnica Julija Cezara i supruga Marka Antonija

Kleopatra je bila jedna od najvećih zavodnica svih vremena iako, prema istorijskim zapisima, nije bila naročita lepotica. U ono vreme nije postojala estetska hirurgija niti, kao danas, raznovrsna šminka, koja od ”ružnog pačeta” pravi lepoticu.

Ova legendarna zavodnica današnje žene može da nauči raznim stvarima. Setite se samo kako je došla do Julija Cezara. Naredila je slugama da je zamotaju u tepih a potom odnesu u njegov šator kao poklon. Kada su u Cezarovom šatoru odmotali teph, izašla je Kleopatra i zavodljivo zaplesala pred njim.

Slavna i poznata u istoriji kao Cezarova ljubavnica i supruga Marka Antonija, svojim aktivnim uticajem na rimsku politiku u ključnom periodu postala je, kao nijedna druga žena antičkog doba, prototip romantiče femme fatale.

Otelotvorenje Izide

Poslednja egipatska vladarka Kleopatra VII Tea Filopator rođena je 69. godine pre nove ere. Vladavina njene porodice uspostavljena je 323. godine p. n. e., nakon smrti Aleksandra Makedonskog, a završila se 30. godine n. e. aneksijom koju je Rim izvršio nad Egiptom. Iako Kleopatra nije bila obdarena lepotom zbog velikog nosa koji je ružio njeno lice, pretpostavlja se da je zavela Cezara svojim duhom, ali i magijom.

Naime, ona je verovala da je otelotvorenje boginje Izide. Kako je bila prognana u Siriju i borila se za egipatski presto, sebe je uvek doživljavala kao veliku vladarku najveće države na jugu Sredozemnog mora. Podrška Rima joj je i te kako bila potrebna da bi se učvrstila na tronu, a u tome su joj pomogli Julije Cezar i Marko Antonije. Kleopatra je bila ambiciozna i mudra žena, koja nije poznavala prepreke.
Činjnica je da je poslednja egipatska faraonka uvek poštovala sebe. Bila je puna samopouzdanja, govorila je nekoliko jezika, poznavala muziku, astrologiju, geometriju… ali i magiju. Kao otelotvorenje Izide, boginje plodnosti i magije, Kleopatra je koristila sve moguća sredstva kako bi ostvarila svoje ciljeve. Više o njenim ritualima pročitajte u novom broju MAGIČNE ZONE koja je na kioscima od 10. 03 – 10.04.2017. godine.