Maja Nikolić: JA SAM ŽENA SRCA

Znakovi su tu uvek, bilo da dolaze od nekoga ili se dešavaju u određenom trenutku

Poznata pevačica Maja Nikolić rođena je 11. aprila 1975. godine u Beogradu. Od malih nogu pokazala je veliki muzički talenat, a sa samo sedam godina, imala je prvi nastup na festivalu ”Majska pesma” u Nišu. Posle više od dve decenije na sceni, šest solo albuma i mnogo hitova, Maja je izgradila karijeru na kojoj joj mnoge kolege mogu pozavideti.

Britka na jeziku, sigurna u sebe i svoje izbore, Maja kaže da se kroz život uvek vodila srcem, koje ju je, kako i sama priznaje, mnogo puta navelo na greške. Ipak, ova zvezda tvrdi da je ključ svega i recept za srećan život jednostavan – praštanje.

Verujete li u sudbinu i da nam je životni put već unapred negde zapisan?
Verujem u Gospoda. Subinu kreiramo sami, jer imamo slobodnu volju koju smo dobili rođenjem. Jedino što nam je suđeno i što nam je dato jeste datum rođenja i datum smrti, sve ostalo je slobodna volja.

Da li ste sujeverni?
Nisam sujeverna i ne podržavam ta prazna verovanja.

Imate li amajliju i neki ritual koji, na primer, praktikujete pred nastup?
Sa sobom uvek nosim knjižicu ”San majke božje”, kao i krst, koji držim ili u džepu ili oko vrata, u zavisnosti od toga šta nosim od odeće. Takođe, u torbi uvek nosim ulje nekog svetitelja, a trenutno imam ulje majke božje.

Imate dugogodišnju uspešnu karijeru na kojoj svi mogu da vam pozavide. Verujete li da ste rođena zvezda?
Mislim da je moj talenat dar od Boga. Ipak, smatram da je glas koji sam dobila više kazna nego nagrada. Da sam zvezda bilo gde u svetu, bila bih milionerka. Ipak, suđeno mi je da se rodim u Srbiji. Naša zemlja nema sluha za prave zvezde. To što ovde živim smatram kaznom, a mislim da me Bog kažnjava za grehe mojih predaka. Deda po ocu bio je sveštenik, ali je napustio poziv tokom rata. Iz njega se vratio s nekoliko ”odlikovanja”. Mislim da je to greh zbog kojeg sad ispaštam.

Da li se u životu oslanjate na unutrašnji osećaj ili pak samo na razum?
Kroz život uvek koračam isključivo srcem. Zapravvo, sebe smatram ženom srca. Tek sada, kako sam zašla u četrdesete, polako shvatam da je trebalo da se vodim i razumom, jer se često pokazalo pogrešnim kada sam se oslanjana samo na unutrašnji osećaj.

Umete li da čitate ”znakove pored puta”?
Umem vrlo dobro da ih čitam i zaista verujem u njih. Kao što sam već napomenula, slušam svoju intuiciju. Znakovi su tu uvek, bilo da dolaze od nekoga, ili se dešavaju u određenom trenutku. Na primer, ukoliko mi se pokvari auto, to smatram znakom, te odlučim da je bolje da ne idem na isplanirani put. Srce mi je otvoreno i mislim da zato vidim ”znakove pored puta”.

Postoji li recept za srećan život? Koji je vaš?
Recept za srećan život jeste praštanje. Živimo u vremenu u kome je izmenjen sistem vrednosti u svim poljima društva. Kvaliteta nema, ni u jednom životnom segmentu. Iz tog razloga, čovek mora naučiti da prašta, jer će jedino tako biti u potpunosti ispunjen.

Završite rečenice:
Nikada nije kasno… da se pokajete za neku pogrešnu odluku u životu.
Ljubav je… stanje duha
Sreća je… Ljubav i sreća su usko povezani. Sreća je niže frekventno stanje od ljubavi. Kada volimo, onda smo i srećni, jer ljubav utiče na naše mentalno stanje. Rekla bih da je i sreća stanje duha, samo malo niže.

NOVI BROJ MAGIČNE ZONI JE NA KIOSCIMA OD 10. 03 – 9. 04. 2017.