Magijska moć i simbolika boja

Želite da se osećate seksepilno, da napredujete u karijeri, da ozdravite, da postanete hrabriji i sa više samopouzdanja… Predmeti određenog kolorita mogu da vam pomognu u tome

Svaka boja nosi određenu simboliku, zbog čega su važan faktor mnogih magičnih rituala. To se pre svega odnosi na magične predmete poput sveća, tkanina, konaca, traka, olovaka, papirića… Svaka čarolija ima svoju namenu, pa se određena boja koristi kao ”pojačivač” magijskih čini u skladu s tim na koju se životnu oblast primenjuje.

Takođe, s bojama se može meditirati prilikom energetskog rada na sebi jer je poznato da svaka čakra ili energetski vrtlog zrače određenom bojom. Kada jednom upoznate moć boja i njihovu simboliku, moći ćete da ih koristite u skladu sa svojim željama i ciljevima.

CRVENA

Crveni ruž na usnama oličenje je seksepila. To nije slučajno jer ova boja simboliše dobro zdravlje, hrabrost, ljubav i požudu. Crvena se uglavnom koristi u ljubavnoj magiji. Na primer, zapalite crvenu sveću dok vodite ljubav jer će vas osloboditi blokada, ohrabriti i probuditi strast.

Ukoliko se bavite sportom, obavezno nosite na sebi nešto crveno, barem donji veš, jer ova boja daje moć i jača borbeni duh. Ukoliko vas očekuje neka konfliktna situacija, obavezno odenite nešto crveno. Takođe, pre nekog neprijatnog susreta zamišljajte kako hrabro marširate okupani crvenom svetlošću. Crvena boja predstavlja i korensku čakru koja je povezana s fizičkim svetom, odnosno materijalnim stvarima.

RUŽIČASTA

Simboliše prijateljstvo, čistu i nevinu ljubav. Usamljene žene koje žele da privuku veće društvo ili udvarače trebalo bi da jedno vreme neprestano nose neki ružičasti odevni predmet ili barem da u kući ili na kancelarijskom stolu drže cveće u ovoj boji. Kada vam neko ”slomi srce”…
OSTATAK TEKSTA MOŽETE DA PROČITATE U NOVOM BROJU MAGIČNE ZONI KOJI JE NA KIOSCIMA OD 10. 06 – 9. 07. 2017.