Marija Lazić: Kreiram sudbinu onako kako želim

Zahvaljujući moći pozitivnog razmišljanja, kreativnoj vizualizaciji i fokusiranju energije na sopstvene želje, ostvarujem sve svoje snove

Po završetku televizijske sezone, Marija Lazić, poznato lice televizije „Pink“, otputovala je na Maltu kako bi napunila baterije za nove izazove, koji je očekuju u narednom periodu.
Kako kaže popularna voditeljka, velika prednost njenog posla jeste to što nije vezana za kancelariju, a zahvaljujući činjenici da može snimiti nekoliko emisija unapred, ova pasionirana putnica ima dovoljno slobodnog vremena za svoju strast.

Ovog leta vreme provodi uglavnom na Mediteranu; već je posetila Maltu i Siciliju, a planira da „skokne“ i do Kipra, gde živi jedna njoj draga osoba, njena kuma Tamara Radovanović. Marija trenutno uživa u Kotoru, u kući svog supruga – pravoj oazi mira i harmonije u kojoj njih dvoje odmaraju dušu i telo. Lepa voditeljka ne veruje u razne metode proricanja, nego smatra da je svako odgovoran za svoju sudbinu.

Veruješ li da si rođena pod srećnom zvezdom?

Verujem da mi moja srećna zvezda dominira životom, do te mere da sam čak i u društvu poznata kao „srećković“. Koliko god da stvari u početku krenu naopako, na kraju se ipak sve završi pozitivnim ishodom. Moja sreća je, hvala Bogu, toliko jaka, da mi često prijatelji traže da im poklonim neki svoj predmet, neku sitnicu, poput gumice za kosu ili priveska, jer veruju da im može biti amajlija, srećonoša. To nije slučajnost, jer mi je čak i jedan astrolog rekao da donosim sreću ljudima, da imam veoma jaku energiju, te da je dovoljno da nekom poklonim neki lični predmet i da će toj osobi odmah krenuti nabolje.

Smatraš li da je svakoj osobi predodređena sudbina?

Mislim da je svako baš tamo gde zaslužuje da bude. Ne volim slabiće, labilne osobe prepuštene stihiji nesrećnih okolnosti što uživaju u ulozi žrtve, kao ni ljude koji zbog sopstvene nemoći da ostvare ciljeve krive sudbinu. Smatram da smo sami kreatori svoje sudbine. Visokomoralna i psihički snažna osoba u svojim rukama čvrsto drži uzde života i upravlja njime. Takva osoba su srećne i zadovoljne te zrače pozitivnom energijom.

Oslanjaš li se na intuiciju?

Veoma sam intuitivna osoba, međutim, unutrašnji glas ponekad zanemarim zato što sam otvorena, srdačna i svima prilazim čistog srca. Dešavalo mi se da se prilikom prvog susreta s nekim ne obazirem na intuiciju, koja mi govori da je ta osoba loša, mada se predstavlja u najboljem svetlu. Iako dam šansu takvim ljudima, na kraju se uvek pokajem što se nisam oslonila na instinkt. Takođe, smatram da treba da verujemo intuiciji, poput naših majki koje uvek znaju kada se neka loša osoba nađe u blizini njihove dece. To se svima događalo… Koliko li sam puta samo pomislila da majka preterano brine i umišlja, a na kraju se ispostavi da je i te kako bila u pravu kada se protivila nekom našem novom prijateljstvu.

Kako se nosiš s ljudima koji zrače negativnom energijom?

„Energetske vampire“ osećam na kilometar, ali ne mogu mi ama baš ništa. Oni na kraju trunu u svom tužnom svetu, izjedu sami sebe u svojim tužnim životima. Naime, moć pozitivnog mišljenja, vizualizacija želja i fokus energije na cilj bukvalno mi omogućuju ostvarenje svake zamisli. Iako zvuči previše nestvarno i maštovito, verujte mi da je to istina, jer sam zahvaljujući tim metodama ostvarila svoje snove. Neprestano radim na svojim planovima, ciljevima i neprekidno se zahvaljujem unverzumu što mi otvara sve puteve i ostvaruje želje.

Veruješ li u astrologiju?

Smatram da je astrologija egzaktna nauka, koja zahvaljujući matematičkim proračunima i položajima zvezda može da ukaže na neke sudbinske predodređenosti. Međutim, ne verujem slepo u horoskop, naročito ne u one nedeljne ili dnevne u novinama, koje uopšte ne čitam. Kao što sam već napomenula, smatram da smo sami kreatori sopstvenog života.

Da li ti je nekada astrolog izradio natalnu kartu?

Kada sam bila mlađa, zamajavala sam se time i, iskrena da budem, posetila sam neka od najzvučnijih imena naše astrologije. Nažalost, mogu vam reći da mi nisu ama baš ništa pogodili. Tolika količina ispričanih gluposti bukvalno je vređala moju inteligenciju, tako da mi dugo nije padalo na pamet da izradim natalnu kartu. Međutim, pre dve godine iz puke dosade, posle ćaskanja s jednim prijateljem, posetila sam jednog astrologa u Zemunu. Snimala sam sve što mi je govorio, namerno mu protivrečila u vezi se nekim događajima u bliskoj budućnosti govoreći mu da greši. Ipak, ispostavilo je da je bio u pravu. Iako mi je rekao dosta toga lepog, nisam više nijednom otišla kod njega.

Šta misliš o proricanju sudbine iz šoljice kafe?

Kada sam bila tinejdžerka, onako iz zezanja, drugarice i ja okretale smo šolju i kobajagi gledale sudbinu. To se dešavalo samo u našem uskom krugu. Nikada nisam otišla kod nekog ko se profesionalno bavi proricanjem sudbine. Iskreno, ne verujem u metode gatanja poput gledanja u pasulj, šolju…

Praktikuješ li neke rituale pred snimanje emisija?

Ne praktikujem ama baš nikakve rituale. Nisam rob rituala, niti tremaroš, pa mi nije potrebna psihička odstupnica od stresa. Kao što rekoh, verujem u sebe i energiju koja me okružuje. Iako ne volim fraze, definitivno ima istine u onoj da „kako zračiš, tako i privlačiš“.

Veruješ li u Boga?

Verujem u Boga, poštujem crkvu. Religija je svakako veoma kompleksna tema, ali nadasve individualna, i tu ne treba posebno polemisati. Tužno je to što je zbog pojedinaca obezvređena i banalizovana.

Plašiš li se crne magije?

Nimalo! Smatram da su ljudi koji u to veruju podložni manipulaciji te da tu ima više autosugestije nego magije. Molitva i razgovori ne samo sa Bogom, već i sa sobom, daju odgovore na mnoga pitanja, tako da se treba fokusirati na to. Sami sebe možemo kako razboleti, tako i isceliti.

Podržavaš li alternativnu medicinu?

Mnogi potcenjuju moć pozitivnog mišljenja i meditacije, a u miru i spokoju se krije ključ sreće. Energija i vizualizacija jesu dve osnovne stvari za zdravlje i sreću. Obožavam da čitam knjige na tu temu i da meditiram, kako bih sačuvala pozitivne vibracije.

Imaš li amajliju?

Nosim crveni konac oko ručnog zgloba. Mnogi smatraju da on vernike pretvara u nevernike i da predstavlja ostatak okultnih magijskih rituala te da nije u skladu s crkvenim pravilima. Međutim, ne odustajem od crvenog končića i volim da ga vidim na svojoj levoj ruci.

Koje trikove si koristila da omađijaš svog supruga Vuka?
E, to je najmoćnija magija, i nju ne smem da vam otkrijem.

Milen Vesović

NOVI BROJ MAGIČNE ZONI JE NA KIOSCIMA OD 10. 08 – 9. 09. 2017.