Ananas privlači izobilje

Osim osvežavajućeg ukusa i prijatnog mirisa, ovo voće poseduje i jaku magičnu energiju

Od davnina je ananas smatran jednim od najmoćnijih simbola bogatstva i materijalnih dobara – ”magnetom” za novac. Nekada su trgovci, pre nego što bi preko mora krenuli po robu, stavljali to egzotično voće na kućni prag, kako bi im put bio berićetan, a more mirno. Nazivaju ga i ”voćem putnika”, jer se poslužuje u znak dobrodošlice i gostoprimstva.

Ovaj ukusni tropski plod takođe simboliše snagu, uspeh, borbenost, što dokazuju njegov oblik i tekstura. Soljašnjost ploda izgleda grubo i pomalo odbojno, ali njegovu unutrašnjost ispunjava slatka pulpa neodoljivog ukusa i mirisa, asocirajući na toplinu, velikodušnost. Inače, ovo voće su neka domorodačka plemena povezivala s boginjom mora koja skriva ogromno bogatstvo. Svaka porodica je obavezno držala u kući plod ananasa kako bi privukla prosperitet, sreću i bogatstvo.
Kao simbol gostoprimstva i dobre sreće, stanovnici Istočne obale i južnih krajeva Sjedinjenih Američkih Država slikali su ili urezivali slike ananasa na svoje kuće, kao i na neke javne objekte. Nakon preseljenja u novi dom, pre nego što se u njemu prespava, uzme se plod ananasa, zakotrlja po podu i izgovori: ”Blagoslovi ovaj dom srećom i izobiljem!”.

Vatra i sunce

Ananas je osvežavajuće i ukusno voće, ali i moćno magično oruđe, nešto poput talismana za izobilje. Vladar je elemenata vatre i sunca, zbog čega ima jaku energetsku moć. Ukoliko se svakodnevno jede, ananas donosi hrabrost, moć, jača psihu i intuiciju. Odličan je za postizanje ciljeva jer jača samopouzdanje, budeći u osobi odlučnost i nepokolebljivost.

Sok od ananasa smiruje um i doprinosi fokusiranosti na ciljeve. Kada se nose u torbici, sušeni komadići tog voća služe kao amajlija za privlačenje dobrih poslovnih šansi i poboljšanje finansija. Ukoliko nekoj osobi poklonite kolač sa svežim komadićima ananasa, taj gest deluje poput blagoslova za sreću i uspeh.
Zato bi ovo voće obavezno trebalo služiti na proslavama u znak dobrodošlice gostima i uz želju da ih prati sreća. Njegova slatka pulpa podstiče komunikaciju i međusobno povezivanje.

Ne bacajte lišće

Kada čistite plod ananasa, nikada ne bacajte krunu, koja je odlično magično oruđe protiv…

OSTATAK TEKSTA MOŽETE DA PROČITATE U NOVOM BROJU MAGIČNE ZONI KOJI JE NA KIOSCIMA OD 10. 04 – 9. 05. 2017.