Drevne tajne romske magije

Ovi vekovni putnici prenose ostalim narodima svoja drevna znanja o prirodi, njenim elementima, moći zemlje, flore i faune. Oni umeju da proriču budućnost, privuku ljubav, otklone zlo sa čoveka

Romi su pre skoro 1.500 godina napustili svoju postojbinu, planinski masiv Hindikuš koji se nalazi na severoistoku Indije. Donoseći sa sobom egzotične tradicije, dijalekte udaljenih kultura, ezoterijska i magijska znanja, ovaj narod postao je predmet kontroverzi, ali ujedno divljenja i poštovanja. Romi su bili odlični muzičari, pripovedači i vračari.

Postali su poznati po svojoj veštini proricanja budućnosti, ali i raznih magijskih rituala. Budući da su živeli nomadskim životom, bez sigurnog doma, krećući se od mesta do mesta, zarađivali su novac koristeći veštinu proricanja i magijskih radnji. Romi su naučili Evropljane da tumače tarot karte još u 15. veku. Ovaj narod takođe živi u skladu s prirodom.

Njihov nomadski duh stalno ih tera na putovanja, oni slave majku prirodu, žive poštujući njene principe i moćne sile, a zauzvrat dobijaju veliku moć. Ovi vekovni putnici prenose ostalim narodima svoja drevna znanja o prirodi, njenim elementima, moći zemlje, flore i faune. U ovom tekstu izdvojili smo za vas najinteresantnije delove romske magije.

Život pun svetlosti

Zapalite svetlonarandžastu sveću ili voštanicu i stavite pored nje buket cveća. Zažmurite i iz srca pomislite na želju. Buket odnesite pored ulaznih vrata, a sveću ostavite da izgori do kraja na stolu. Ova čarolija uneće svetlost u vaš dom, život i pomoći da vam se ostvari želja.

Oterajte nepoželjne posetioce

Nije prijatno kada vam neka nepoželjna osoba dođe u kuću, ali pristojnost nalaže da joj se smešite i pokušavate da budete ljubazni, dok u sebi priželjkujete da što pre ode…

OSTATAK TEKSTA MOŽETE DA PROČITATE U NOVOM BROJU MAGIČNE ZONI KOJI JE NA KIOSCIMA OD 10. 06 – 9. 07. 2017.