Niste žrtva sopstvenog života

Svakome je dat izbor, a osećanje nemoći može se prevazići jedino ukoliko volite sebe

Svaka osoba na planeti prolazi kroz teške životne situacije. Bolni raskidi partnerskih ili pak prijateljskih veza, stresni trenuci na poslu ili pak gubici voljenih osoba emotivno svakoga isprazne. Tada preovlada osećaj apsolutne nemoći i smatramo da nismo dovoljno jaki da prevaziđemo određeni problem. Jednostavno – ne vidimo izlaz.
U tim trenucima, mnogi od nas počnu da se sažaljevaju i da postavljaju pitanje: ”Zašto se to baš meni dešava?”.
Spiritualisti smatraju da su došli do odgovora koji bi mogao da pomogne svima koji se u ovakvim momentima osećaju kao žrtve.

Svako je krojač svoje sreće

Mislimo da na neke stvari ne možemo uticati. Ipak, naša duša pamti da smo izabrali određene okolnosti kako bismo imali iskustva koja će nam pomoći da rastemo i razvijamo se kao ličnost. Duša pamti da smo sami napravili određene izbore. Bili oni ispravni ili ne, svaka naša odluka jeste životna lekcija.
Duša je takođe svesna da je svaka osoba u našem životu tu s razlogom i da igra određenu ulogu, te nam na posletku donosi nova saznanja. Sve te situacije i svi ti ljudi zapravo pomeraju obrasce u duši i menjaju je.

Ukoliko neko ima težak i bolan život, to samo znači da ima veliku dušu koja je stvorena da prolazi kroz mnogo toga ne bi li ponudila izlečenje i čistu ljubav drugima, sve u cilju ličnog buđenja.
Očaj, depresija i nemoć znakovi su da je osoba zaglavljena u telu prepunom emotivnog bola. Ukoliko volite sebe, a u isto vreme ste saosećajni, traume i rane mogu biti zaceljene. Frekvencije duše, ukoliko to dovoljno želite, možete da kontrolišete, a osećaj nemoći može prerasti u svojevrsnu snagu.

Postavite sebi moćna pitanja

Sve što se u životu dešava, dešava se jer ste to dozvolili – to je bio vaš lični izbor. Zapitajte se da želite li da se trenutna životna situacija nastavi i zašto je odgovor da odnosno ne? Šta možete da naučite iz tog iskustva? Zašto ste baš to izabrali?
Ovo su veoma moćna pitanja, jer ono ”zašto” osećate na dubljem nivou, a u skladu s tim pravite odluku o reakciji, baziranoj na odgovorima.
Oni koji odluče da budu žrtve, zapravo biraju liniju manjeg otpora – mesto u kojem se osećaju sigurno. Ukoliko se osoba boji rizika, ostaje u toksičnom okruženju, bilo da je u pitanju veza ili posao…

OSTATAK TEKSTA MOŽETE DA PROČITATE U NOVOM BROJU MAGIČNE ZONI KOJI JE NA KIOSCIMA OD 10. 06 – 9. 07. 2017.