Probudite kreativnost u svom prostoru

Mašta i inovativnost pokreću či energiju, a da bi vaš dom bio veseo i pozitivan, posebnu pažnju posvetite ovoj zoni

Za podsticanje vizija, kreativnosti i novih ideja, kao i za sve vaše želje i pozitivnu energiju zaslužan je trigram kreativnosti i dece. Lociran je na zapadnoj strani vašeg stana, a takođe je vezan za dobrobit dece i njihov napredak.
Kineski narod ovaj deo doma naziva ”dui”, što u prevodu znači veselo. Ova reč se zapravo odnosi na najmlađu ćerku, koja je u staroj kineskoj patrijarhalnoj porodici mogla da ostane kod kuće i da živi kako želi, za razliku od najstarije, koja je morala da se uda za najpogodnijeg neženju. Dui simboliše fantaziju, igru i uživanje, a ovaj trigram dovodi se u vezu i sa stvaralačkom energijom, mladošću i ljubavlju.
Za posao i poslovni prostor, lokale ili prodavnice, ovaj sektor zapada utiče na akumulaciju ideja i želja, ali podstiče uspeh, ostvarivanje materijalne dobiti i postizanje ciljeva. Iz tog razloga, ovde je dobro postaviti sef ili neke kutije koje predstavljaju kasu, odnosno mesto gde držite novac.

Načinite prostor zabavnim!

Kada ste, pomoću feng šui mape, locirali gde se nalazi vaš kreativni deo stana (zapad), vreme je da probudite uspavanu energiju.
Za početak, dobro pregledajte prostor i obratite pažnju da li on reflektuje vaš trenutni život. Čistoća je u feng šui veštini veoma važna, pa ovaj deo stana održavajte urednim i izbacite sve nepotrebne stvari i predmete koje ne koristite.
Preporučljivo je da ovde bude prisutna snaga elementa metala. U prostor možete da unesete predmete od zlata, bakra, čelika i srebra: nameštaja metal-staklo, ramove za slike, nakit… Takođe, dobro je u ovom delu doma koristiti oblike i boje ovog elementa – krugove i ovalne oblike uopšte.
Budući da je ovde zastupljen produktivni ciklus, možete kobinovati i drvo, mermer, staklo i keramiku, jer ti elementi podstiču punu snagu metala.
Dobro je držati metalne i drvene skulpture sivih i belih nijansi, a kreativnost podstiču i zemljane boje, poput braon, krem, bele, srebrne i zlatne. Važno je da ovaj prostor bude svetao i zabavan.

Brzo do pozitivne energije

Dok neki parovi obraćaju posebnu pažnju na ovaj sektor kuće upravo zbog dece, važno je znati da on nije povezan isključivo s budućim naraštajima, nego i s kreativnošću…
OSTATAK TEKSTA MOŽETE DA PROČITATE U NOVOM BROJU MAGIČNE ZONI KOJI JE NA KIOSCIMA OD 10. 06 – 9. 07. 2017.

Feng shui konsultant
Mima Miković
061/63-43- 143
www.fengshuisrbija.com