Soba za male genijalce

Škola je počela, pa je pravo vreme da osvežite dom dekorom koji će pomoći vašem detetu da postigne sjajne rezultate u učenju

Drevni kineski mudraci oduvek su potencirali edukaciju dece. Zato nije ni čudo što i u feng šuiju, istočnjačkoj metodi uređenja prostora radi postizanja energetskog balansa u domu, postoji razrađen sistem koji pomaže detetu da bolje usvoji znanje.

Zdravo okruženje

Dečje sobe su mesta gde se sliva najjača energija ljubavi i roditeljstva. Tu je najzastupljenija sinregija svih navedenih energija. Zbog tako delikatnog mesta, dobro je opredeliti primarnu energiju, a to je dečja volja. Deca imaju izuzetno jaku intuiciju, pa dosta toga „pogode“ po logici kad je u pitanju uređivanje njihovog malog carstva.
Međutim, roditelji uglavnom insistiraju na nekim svojim pravilima, pa teško prihvataju sugestiju dece. Zato ponekad malo, ili malo više, pogreše.
Onda se dešava da deca ne žele da uče za radnim stolom, jer nije pogođen njihov pravac gledanja. To je, po učenju feng šuija, pravac dobrih strana sveta, koji se dobija od savetnika za ovu istočnjačku metodu, a koji je za svako dete drugačiji.

Radni sto i krevet

Za početak, sklonite dete s pravca vrata–prozor, jer to je opasna crvena linija: donosi lošu energiju, koja ne dozvoljava detetu da dobro spava ili da dugo sedi za radnim stolom.
Krevet stavite u neki ćošak, ali tako da mu ne smetaju vrata, otvoreni prozor ili neki vrh ili špic od police. Postavite visoko krevetsko uzglavlje, kako bi dete imalo osećaj sigurnosti i moći. Nikako ne stavljajte krevet na sredinu sobe, jer to stvara detetu osećaj inferiornosti…

OSTATAK TEKSTA MOŽETE DA PROČITATE U NOVOM BROJU MAGIČNE ZONI KOJI JE NA KIOSCIMA OD 10. 09 – 9. 10. 2017.

Mima Miković
061/63-43- 143
www.fengshuisrbija.com